Spausdinti
Kategorija: Projektinė veikla
Peržiūros: 365

poezijos rud 00Vis dar vasariškai nusiteikęs rugsėjis suskubo sukviesti poetinio žodžio ir muzikos mėgėjus į tradicinį Poezijos rudenėlį Kurynės parke. Kiekvienais metais skambant rajono literatų eilėms, skambant muzikos garsams, prisimenamos garsių kraštiečių sukaktys, nusilenkiama garbiam atminimui...
Šiais metais Poezijos rudenėlis skirtas leidėjo dr. Jono Pauliaus Lenktaičio 110-osioms gimimo metinėms. Nusilenkėme prie kraštiečio, unikalios, išskirtinės asmenybės kapo, kurio nuopelnai, sumanumas ir žvilgsnio platybė apie Lietuvą ir lietuvius, kalbą ir rašytojus atvėrė pasauliui mūsų kultūros židinius. Jonas Paulius Lenktaitis 2001-aisiais metais grįžęs į Lietuvą, jau 2003-aisiais amžino poilsio atgulė tėviškės kalnelyje.
Eilėmis nusilenkė kraštietė, aktorė Irena Plaušinaitytė, smuiko muziką atliko kraštietė Austėja Grigaitytė.
Dvidešimt metų simboliškai tvarkomas kapas tarsi prisišaukė suremti pečius ir kilniai įamžinti garsaus Slavikų krašto žmogaus atminimą. Tai liudijo ant sutvarkyto kapo padėti pagarbos ženklai - gėlių žiedai ir uždegtos žvakelių liepsnos...
Nuoširdžiai dėkojame už bendrystę ir finansinę paramą Balio Dvariono labdaros ir paramos fondo prezidentui, smuikininkui, profesoriui Jurgiui Dvarionui. Kad šiųmečio Poezijos rudenėlio kilni misija įgautų dar kilnesnę prasmę bendrystėn susivienijo Šakių rajono savivaldybė, Šakių viešoji biblioteka, Šakių kultūros centro Kudirkos Naumiesčio padalinio Slavikų salė ir biblioteka, Slavikų seniūnija, aktyvūs bendruomeniečiai. Visiems nuoširdus ačiū.
Iškilios šventės dalyviai ir svečiai pasveikinti Kurynės dendrologiniame parke, apsuptame Siesarties upelio. Sveikinimo žodžius tarė rajono savivaldybės švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Darius Aštrauskas, Slavikų seniūnijos specialistė Birutė Mačienė.

Poezijos rudenėlio šventėje pagerbėme, prisiminėme, pažinome daktarą Joną Paulių Lenktaitį, gimusį Juškakaimių kaime, Slavikų valsčiuje. Didelė garbė buvo išklausyti garsaus kompozitoriaus Balio Dvariono sūnų, Balio Dvariono labdaros ir paramos fondo prezidentą, smuikininką, profesorių Jurgį Dvarioną, asmeniškai pažinojusį leidėją Joną Paulių Lenktaitį. Smuiko melodijas mums dovanojo smuikininkė, konkursų laureatė Marija Kontrimaitė.
Šakių viešosios bibliotekos išleistą lankstuką „Jonas Paulius Lenktaitis“ pristatė Šakių viešosios bibliotekos darbuotoja Ingrida Jonuškienė.
Ir pabiro į širdis grožio sėklos... Ir sudygo poetinio žodžio sėjinukai... Juos pasėjo kraštietė Onutė Jasinskienė, Rita Mockeliūnienė, Zita Sederevičienė, Marytė Rastupkevičiūtė, Vitalija Ližaitienė ir Lina Eringienė.
Kartu su padėkomis svečiams ir dalyviams buvo pristatytas konkursas "Eismo saugumas bendruomenėse", kuriame sėkmingai dalyvauja Slavikų seniūnijos bendruomenės centras. Buvo ne tik dalinamos šviesą atspindinčios priemonės, bet ir priminta, kad svarbu būti ir elgtis saugiai keliuose ir gatvėse.
Dėkodami visiems už dalyvavimą, bendrystę, darbą ranka rankon linkime, kad Poezijos rudenėlis dar ne vienus metus sulauktų dalyvių ir svečių Kurynės parke...

Renata Baltrušaitienė, Slavikų seniūnijos bendruomenės centro pirmininkė