Spausdinti
Kategorija: Saugus eismas
Peržiūros: 813

ĮdomuVĮ Lietuvos automobilių kelių direkcija organizavo jau tradiciniu tapusį saugaus eismo konkursą „Eismo saugumas bendruomenėse 2020–2021 m.“. Jau vienuoliktus metus vykstančio ir vis daugiau bendruomenių įtraukiančio konkurso metu 126 bendruomenės iš 34 Lietuvos rajonų siekia atkreipti dėmesį bei edukuoti gyventojus saugaus eismo klausimais. Ir taip prisideda prie tikslo sumažinti nukentėjusiųjų skaičių keliuose.
Konkurso metu įvyko apie 400 įvairių bendruomenėse organizuotų renginių, 100 mokymų su Lietuvos policijos pareigūnais bei išdalinta daugiau kaip 5500 saugaus eismo priemonių padedančių būti lengviau pastebimiems kelyje.
Peržiūrėjus visų bendruomenių veiklas, jos buvo įvertintos ir apdovanotos 6 grupėse (atsižvelgiant į bendruomenės dydį). I grupėje nugalėtoja pripažinta Šiluvos bendruomenės Visuomeninė organizacija „Aušrinė“ iš Raseinių rajono; II grupėje – N. Elmininkų kaimo bendruomenė iš Anykščių raj.; III grupėje – Ukmergės raj. Siesikų miestelio bendruomenė; IV grupėje – Klaipėdos raj. Gribžinių bendruomenė; V grupėje (bendruomenių susivienijimai) – Panevėžio rajono bendruomenių sąjunga. VI grupėje (neformalios bendruomenės) – Jonavos Justino Vareikio progimnazija.

Renginio vaizdaiKonkurso dalyviai, pasitelkę įvairias priemones, skatina savo narius kelyje elgtis saugiai: tamsiu paros metu arba esant blogam matomumui turėti taisyklingai pritvirtintus atšvaitus, visada rinktis saugų greitį, segtis saugos diržus, nedalyvauti eisme apsvaigusiems, ugdyti eismo dalyvių kultūrą, atidumą kelyje, pagarbą vieni kitiems, atsakomybę už kitus. Savo ruožtu Lietuvos policijos pareigūnai Lietuvos bendruomenėse įvykdė daugiau kaip 100 mokymų.
Konkursas ir jo metu įgyvendinti renginiai sutraukdavo gausias, nuo mažiausiųjų iki vyriausiųjų, eismo dalyvių minias. Į veiklas įsitraukti buvo skatinama ir tam sudaryta galimybė įvairių socialinių sluoksnių ar socialinės atskirties grupių nariams – neįgaliesiems, rizikos grupėms priskiriamiems žmonėms, senjorams, socialiai remtinoms šeimoms.
Šiame, jau vienuoliktus metus vykstančiame, konkurse šiemet dalyvavo ir Šakių bendruomeniečiai. II grupėje trečią vietą užėmė Girėnų bendruomenės centras (pirmininkė Irena Sakalauskienė), III grupėje trečią vietą – Panovių bendruomenės centras (pirmininkas Bernardinas Vainius). Sveikiname laimėtojus.
Daugiau informacijos apie konkursą, bendruomenių įgyvendintas veiklas ir renginius rasite http://www.xn--eismosaugumasbendruomense-3hd.lt/

BCA informacija

Saugaus eismo priemonės