Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Skautai 19Birželio 18-19 d. įvyko tradicinė (penktoji) skautų stovykla Slavikuose.
Tai tęstinio projekto „Iniciatyvus jaunimas – bendruomenės ateitis 2022“ dalis. Norisi pasidžiaugti, kad Neformali Slavikų kaimo jaunimo grupė gražiai bendradarbiaudama su Slavikų seniūnijos bendruomenės centru (pirmininkė Renata Baltrušaitienė) vykdo įvairias veiklas.
Projektas pradėtas vykdyti suorganizavus skautų stovyklą, kurioje dalyvavo Slavikų Pranciškaus Petro Būčio skautų draugovės skautai ir Jurbarko Naujamiesčio progimnazijos 2D klasės mokiniai - skautų būrelio dalyviai (vadovė Auksė Kriščiokaitienė).
Šeštadienį susirinkę skautai stovyklą pradėjo rikiuote. Pasistiprinę išsiruošė į pėsčiųjų žygį „Knygnešių takais“ maršrutu Slavikai – Juškakaimiai – Kurynės parkas – Slavikai. Septynių kilometrų žygis visai neprailgo, nes aplankytas Kurynės parkas nustebino kraštovaizdžiu ir grožiu. Grįždami atgalios užsukome į Slavikų „pliažą“, kuriame sutikome Valstybės sienos apsaugos tarnybos Pagėgių pasienio rinktinės Šilgalių pasienio užkardos pasieniečius. Nuoširdus dėkui jiems už šiltą bendravimą, įdomų pasieniečio profesijos pristatymą, už didelį įspūdį palikusį kinologo darbo ir belgų aviganės Zaros pasirodymą.
Dieninis pėsčiųjų žygis užbaigtas laimingai sugrįžus į „Varpo“ mokyklos Slavikų pradinio ugdymo skyriaus sporto aikštyną. Pasistiprinę skania vakariene, iki pat sutemos smagiai leido laiką žaisdami bei kurdami vakaro laužą, palydint gitaros garsams.
Na, o kai tik nusileido saulė, skautai pakilo į dar vieną, bet jau naktinį žygį Slavikų pašešupiais. Šis žygis buvo jau šiek tiek trumpesnis – apie 5 km. Tačiau ne ką mažiau įspūdingesnis. Pasirodo, kad sutemus, žygeivius bandė išgąsdinti ir žygį sutrukdyti iššokantys „vaiduokliai“. Saugiausiai skautai pasijuto, kai nakties tamsoje priartėję prie Šešupės - valstybės sienos, sutiko pasieniečius, kurie mielai pabendravo su žygio dalyviais.
Ištvermingi skautai naktinį žygį saugiai užbaigė sugrįžę į stovyklą. Susikaupę įspūdžiai dar ilgai neleido panirti į saldų miegą...
Antroji skautų stovyklos diena – iš pat ryto prasidėjusi mankšta, pusryčiais, dar nežadėjo stovyklos pabaigos. Susitvarkę stovyklavietę, pasipuošę skautų uniforma, iškeliavo į Slavikų Šv. Onos parapijos bažnyčią, kurioje buvo aukojamos Šv. Mišios ir už Lietuvos jaunimą, už skautus. Jaunieji skautai, susipažinę su Slavikų krašto knygnešystės istorija, uždegė atminimo žvakeles ant devynių Slavikų katalikų kapinėse palaidotų knygnešių kapų.
Pasidžiaugę, kad pakilusi kaitri saulutė vakarykščiame žygyje nebuvo kaitinanti, smagiai parkeliavo atgalios. Dvidešimt keturi skautų stovyklos dalyviai rikiavosi uždarymo rikiuotei, pasidalino įspūdžiais, pasidžiaugė gražia bendryste ir atsisveikino iki naujų susitikimų...

BC informacija

Skautai 1 Skautai 33Skautai 47 Skautai 69 Skautai 80 Skautai 9

Joomla templates by a4joomla