Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Susitikimas su MeruBendruomenė ‒ tai ryšys tarp grupės žmonių, turinčių tuos pačius ar artimus interesus. Šis ryšys paprastai išreiškiamas jų bendrų interesų suderinimu ir veikimu ta pačia kryptimi. Tačiau atskiruose kolektyvuose vietos bendruomenės į(si)traukimas į dalyvavimą savivaldos plėtros procese gali būti įvairus: politinis, socialinis, asmeninių poreikių tenkinimas, verslo plėtojimas kaimo vietovėje ir kiti. Vietos bendruomenių dalyvavimo savivaldos procesuose poreikių tyrimai atskleidžia šio reiškinio aktualumą, pagrindžia, kad bendruomenės darbas, bendra veikla leidžia žmonėms pagerinti savo gyvenimo kokybę, sudaro sąlygas dalyvauti valdyme, įgalina daryti didesnį poveikį vietos valdžios sprendimams. Visos šios išvardintos ir dar daug neišvardintų veiklų nukreipia bendruomenių kolektyvus saugoti savo vietovių fizinius ir ypač dvasinius turtus. Tai reikalinga todėl, kad nei viena vietovė netaptų bedvase dykra. Ir tai yra pagrindinis bendruomenių uždavinys ir įsipareigojimas savajai visuomenei.
Tačiau kiekvienas bendrystės kolektyvas dalyvauja visų lygių vietinės ir valstybinės valdžios rinkimuose. Išrinktieji atstovai tampa žmonių akimis ir ausimis bei savo rinkėjų reikalų sprendimų pagalbininkais. Tai todėl birželio mėnesio 20 d. įvyko Šakių rajono mero gerb. Edgaro Pilypaičio susitikimas su rajono bendruomenių centrų asociacijos atstovais: G. Šnirpūniene, A. Janavičiene, L. Adomaitiene, M. Kantautu. Susitikimo tikslas - aptarti bendras veiklas, kurios pagilins valdžios ir bendruomenių bendravimą. Bendruomeniečiai padėkojo merui už supratingumą remiant Šakių bendruomenių centrų asociacijos projektų, teikiamų per VVG bei ŽŪM bendrafinansavimą. Informavo merą, kad nepakanka viešinimo dėl sveikatos paslaugų teikimo ir pageidavo bendro susitikimo tarp bendruomenių ir medikų vadovų. Dalykiškas susitikimo turinys ir tarpusavio geranoriškumas teikia malonių vilčių mūsų ateities planų įgyvendinimui.

BCA informacija

Mero kabinete

Joomla templates by a4joomla