Spausdinti
Kategorija: Bendruomenių naujienos
Peržiūros: 641
Nauja taryba 2022 mjpgBendruomenė – tai atitinkamos teritorijos kūrinys, tai tarsi šviesos kibirkštėlė, kuri aplink save nori skleisti gėrį, grožį ir žmonių tarpusavio artumą per bendrystę. Aktyvios nevyriausybinės organizacijos (NVO) mūsų miesteliuose bei kaimuose yra labai svarbios. Bendruomeniečiai puikiai žino savo gyvenamųjų vietovių problemas ir savo veiklomis jie gali prisidėti prie tos ar kitos bendruomenės gyvenimo kaitos. Susitelkę, susiklausymu besivadovaujantys gyventojų kolektyvai daro žmonių gyvenimą kultūringesnį, jautresnį ir emociškai turiningesnį bei turtingesnį, o tai reiškia - ir įdomesnį.
Balandžio 26d. Girėnuose įvyko Šakių rajono bendruomenių centrų asociacijos (BCA) visuotinis ataskaitinis rinkiminis susirinkimas. Buvo apžvelgtos praeitų metų veiklos. Nors jas įtakojo pandeminis laikotarpis, bet judesio rajono bendruomenėms ir BCA netrūko ‒ tai nuotoliniai seminarai, susitikimai su šalies NVO lyderiais, rajono bendruomenių šventė Kudirkos Naumiestyje, kelionė į šiaurės Lenkiją, aktyvus dalyvavimas Saugaus eismo bendruomenėse konkurse, seniūnijų kaimyniškų bendruomenių susitikimai, tradicinis nuotraukų konkursas ir t.t.
Graži tradicija - rinkti ir tų metų aktyviausius pažymėti vardinėmis nominacijomis, kurių iš viso buvo penkios.
Nominacija ,, Metų iniciatyva“ – Griškabūdžio BC projektas „DEGTUKAI. Sienų Meno Festivalis“ (pirmininkė Agnė Paškauskienė);
Nominacija ,,Metų bendruomenė“ – Girėnų BC (pirmininkė Irena Sakalauskienė);
Nominacija ,,Metų sėkmės istorija“ – Žvirgždaičių miestelio bendruomenės spurtas (pirmininkė Danguolė Pranckevičienė);
Nominacija ,,Bendruomenės lyderis –Audra Atažanovienė“, Gotlybiškių BC;
Nominacija ,,Bendruomenės renginys“ – „Gerdžiūnų kaimo 400 metų jubiliejus“, (pirmininkė Jolanta Puidokienė).

Šakių krašto bendruomeniečiai džiaugėsi visuomenininkės, bendruomeninių veiklų veteranės, Sudargo bendruomenės centro pirmininkės Albertos Natalijos Dragūnaitienės pelnytu darbo įvertinimu – iškiliausių suvalkiečių šimtuke užimta 26 pozicija.
40 bendruomenių centrų turi 1909 asocijuotus narius. Skaitlingiausias Girėnų bendruomenės centras (pirmininkė Irena Sakalauskienė) - 114 narių, Žvirgždaičių – 82 nariai, Janukiškių, „Tėviškės“, Barzdų – daugiau kaip po 70 narių. Mažiausiai turi Šakiečių BC – 15, Valiulių – 21. Kituose BC narių skaičius įvairuoja nuo 30 iki 60.
Mūsų bendruomenių centrams vadovauja 28 moterys ir 12 vyrų. Vytautas Legota, Saulina Kučiauskienė, Alberta Dragūnaitienė, Bernardinas Vainius, Renata Baltrušaitienė, Laimina Auštrienė, Sigitas Bendorius – vadovai, turintieji ilgametę bendruomeniškų veiklų vadybinę patirtį. Vadovauja 8 verslininkai, 28 tarnautojai arba ūkininkai ir 4 nedirbantieji. Šie skaičiai rodo, kad BC vadovai labai užimti, turintys įsipareigojimų.
2021 m. BCA finansinę ataskaitą pateikė finansininkė Nijolė Butkevičienė. Abi ataskaitos vienbalsiai patvirtintos.
BCA pirmininke iš trijų pasiūlytų kandidatų: Mindaugo Kantauto, Loretos Adomaitienės, Grinos Šnirpūnienės - išrinkta G.Šnirpūnienė, kuri ilgokai su kolektyviniu sprendimu nenorėjo sutikti ir pageidavo vairą perduoti jaunimui.
Susirinkimo metu buvo išrinkta ir devynių narių taryba. Kartu su G. Šnirpūniene darbuosis L. Adomaitienė (Kudirkos Naumiesčio BC „Santaka“ pirmininkė), I. Sakalauskienė (Girėnų BC pirmininkė), A. Janavičienė („Tėviškė“ BC pirmininkė), R. Rakauskienė (Ritinių BC pirmininkė), A. Matusevičius ( Lekėčių bendruomenės pirmininkas), R. Baltrušaitienė (Slavikų seniūnijos BC pirmininkė), M. Kantautas („Naumiestiečių sambūris“ pirmininkas), R. Kopicė (Išdagų BC pirmininkė).
Pasibaigus susirinkimui dar neskubėjo visi skirstytis. Juk taip gera pabūti bendraminčių rate prie kavos puodelio ir mėgautis pačių bendruomenių šeimininkių pagamintų saldumynų skoniais bei aptarinėti savo jau nuveiktus darbus ir horozontuose pasižvalgyti po būsimas naujas veiklas.

BCA informacija

Plaukiame Augustavo kanalais Iš bendruomenių dienos Girėniškės 1