Spausdinti
Kategorija: Bendruomenių naujienos
Peržiūros: 692

RitiniečiaiLietuvos valstybės atkūrimo dienos minėjimas Šakių krašto vietovėse vyko pagal įvairius, tik jiems vieniems priklausančius scenarijus, tačiau visi jie turėjo vieną bendrą bruožą. Tas bruožas – tai žinių turtinimas apie Lietuvą ir apie savąjį Šakių rajoną. Be to ši šventė visur pasižymėjo kryptingu teminės atributikos panaudojimu, o taip pat dalyviams sudarė sąlygas tolerantiškai parungtyniauti tarpusavyje keičiantis žiniomis ir išmone.
Dvi bendruomenės ‒ Girėnų ir Ritinių BC ‒ pasidalino savo švenčių scenarijais. paakindamos mus atkreipti dėmesį į tai, kad kuriant bendrystę ne kokia nors ypatinga išmonė svarbiausia, o nuoširdaus buvimo kartu sukūrimas.
Lietuvos nepriklausomybės dienos šventę Girėnų bendruomenė šiemet šventė savaip. Jaunieji dalyviai žaidė stalo žaidimus, o suaugusieji dalyvavo proto mūšyje „Ką žinote apie Lietuvą ir Šakių rajoną“. Klausimus proto mūšiui paruošė bendruomenės narė Aušra Mockevičiūtė, kuri ir vedė šį žaidimą. Proto mūšyje dalyvavo trys komandos: „Liepaitės“, „Klevelis“ ir „B+3Š“. Iš 25 klausimų apie Lietuvą ir Šakių rajoną aštuoniolika balų surinko „B+3Š“ komanda ir užėmė I- ąją vietą. II- ąją vietą, surinkusios 17,5 balo užėmė „Liepaičių“ komanda. Trečioji vieta atiteko „Klevelio“ komandai, surinkusiai 16 balų. Visi žaidėjai buvo apdovanoti atminimo dovanėlėmis.

Ritinių bendruomenes centras ypač spalvingai atšventė Lietuvos valstybės atkūrimo dieną.
Šiai progai buvo pasiruošta iš anksto. Patys bendruomeniečiai gamino Lietuvos trispalves, delnų antspaudų bei širdelės formos vėliavėles. Susirinkę vasario 16-osios dieną bendruomenės aktyvistai papuošė Ritinių bendruomenės centrą, iškėlė Lietuvos vėliavą. Kaip ir priklauso tikram gimtadieniui, šventėje puikavosi ir ypatingas tortas, kuris buvo specialiai pagamintas šiai progai ir atspindėjo tris mūsų vėliavos spalvas. O kava bei arbata mėgavosi iš Lietuvos vėliavos spalvų puodelių. Kelianti nuotaiką spalvų gausa bendruomenės aplinkoje šią darganotą dieną šventiškai nuteikė, kad ir negausų, bet glaudų bendruomenės ratą švęsti Lietuvos valstybės atkūrimo dieną. Juk šios sukakties minėjimas yra Lietuvos valstybės atkūrimo pagrindas. O kas mes būtume be jo?

Pagal BC informaciją.

Papuošta aplinka Girėniškiai 20220216 134311 20220216 130317