Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

SveikinimaiNors bendruomenė ir bendrystė - artimi, panašūs žodžiai, bet jų reikšmę galima suprasti tik išgyvenus, patyrus, pabuvus bendroje veikloje.
Bendruomenė – tai atitinkamos teritorijos kūrinys. Tai tarsi šviesos kibirkštėlė, kuri nori skleisti gėrį, grožį, bendrystę.
Šios aktyvios nevyriausybinės organizacijos mūsų miesteliuose bei kaimuose yra labai svarbios. Bendruomeniečiai puikiai žino savo gyvenamųjų vietovių problemas ir savo veikla jie gali prisidėti prie tos ar kitos bendruomenės gyvenimo kaitos. Susitelkę, susiklausymu besivadovaujantys gyventojų kolektyvai daro žmonių gyvenimą kultūringesnį, jautresnį ir emociškai turiningesnį bei turtingesnį, o tai reiškia - ir įdomesnį.
Su panašiomis mintimis gyvavimo dvidešimtmetį sutinka ir mūsų rajono trys bendruomenių centrai: Gelgaudiškio „Atgaiva“, Valiulių bei Kriūkų.
Pirmojo rajone Gelgaudiškio bendruomenės centro „Atgaiva“ įregistravimas 2002 metų vasario 1d. buvo teigiamas pokytis Šakių rajono pilietinei visuomenei. Pavyzdys užkrečiantis. Tų pačių metų vasario 12 d. įregistruojamas Valiulių bendruomenės centras, o balandžio 3 d.- Kriūkų bendruomenės centras. Ypač derlingi 2003 metai: užregistruojama net 15 bendruomenės centrų. Ateinančiais 2023 metais dvidešmtmetį kartu su Bendruomenių centrų asociacija švęs 15 bendruomenės centrų.
Gyventi bendrystėje – tai gyventi kitiems, dėl kitų, nes gyvenimo tikrumas yra mažume, o paprastumas ‒ tikrasis grožis. Tokio paprasto ir mažo apimtimi, bet didelio ir gilaus savo gerąja poveikio galia visiems linkime patirti nuolat. Su jubiliejumi!

BCA taryba

Joomla templates by a4joomla