Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

01Dauguma bendruomenių sulaukė (o gal dar sulauks) laiško iš Registrų centro su raginimu užpildyti duomenis apie naudos gavėjus.
1. Bendruomeninei organizacijai jokios grėsmės (jei ji nevykdo nusikalstamos veiklos) dėl renkamos informacijos nėra, tai yra daroma, siekiant užkirsti kelią pinigų plovimui ar teroristinės veiklos finansavimui ir tą padaryti privalu.
2. Įvairiose Europos šalyse, tai jau yra daroma. Tokios informacijos nepateikus, bankas gali užblokuoti jūsų banko sąskaitą, gali ir išvis atsisakyti teikti banko PASLAUGAS.
3. Tiems kam laiške nurodyta, kad patenka į pirmą etapą, reikėtų užpildyti duomenis per sausio mėn., tiems kas į antrą etapą - iki gegužės mėn., tačiau Registrų centras rekomenduoja, tai atlikti kuo greičiau.
4. Informacijos pateikimui jums būtinas ELEKTRONINIS PARAŠAS, paprasto prisijungimo per elektroninę bankininkystę nepakanka.
Pagal pateikiamą informaciją, kas tie naudos gavėjai, paprastai tariant, tai pirmininkas ir valdyba (jei tokia yra):
Kas yra naudos gavėjas, apie kurį duomenis reikia pateikti naudos gavėjų sąraše, JADIS naudos gavėjų posistemyje (JANGIS)?
1. Naudos gavėjas yra fizinis asmuo, kuris būdamas juridinio asmens savininku ir turėdamas daugiau kaip 25 proc. akcijų, pajų, įnašų ar(ir) balsų, gauna iš šio juridinio asmens veiklos naudą.
2. Taip pat naudos gavėju yra laikomas fizinis asmuo, kitais būdais kontroliuojantis juridinį asmenį, pavyzdžiui:
Turi teisę paskirti ir (ar) pašalinti juridinio asmens vadovą ir (ar) valdybos (ar kito kolegialaus valdymo organo) narius, teisę patvirtinti metinę finansinę ataskaitą, susijusią su dividendų išmokėjimu;
Turi teisę patvirtinti metinę finansinę ataskaitą, susijusią su dividendų išmokėjimu;
Turi teisę vetuoti juridinio asmens valdymo organų sprendimus;
Kitais būdais kontroliuoja juridinį asmenį per artimus giminystės, kitus asmeninius ar verslo ryšius (naudos gavėjas tiesioginės įtakos juridiniam asmeniui gali ir neturėti);
Turi galimybes naudotis ar gauti kitokią naudą iš juridiniam asmeniui priklausančio turto ir (ar) veiklos;
Kitais, aukščiau nepaminėtais, būdais kontroliuoja juridinį asmenį.
3. Naudos gavėju taip pat yra laikomas fizinis asmuo, kitomis teisėmis kontroliuojantis juridinį asmenį, pavyzdžiui, yra juridinio asmens:
Vadovas;
Valdybos (ar kito kolegialaus valdymo organo) pirmininkas;
Valdybos (ar kito kolegialaus valdymo organo) narys;
Kiti (vyresnysis vadovas).

Visą reikalingą informaciją jūs galite rasti jūsų bendruomenės LIETUVOS RESPUBLIKOS JURIDINIŲ ASMENŲ REGISTRO ELEKTRONINIAME SERTIFIKUOTAME IŠRAŠE
Kam reikia du kartus tai pačiai institucijai pateikti tuos pačius duomenis, kurie jau ir taip atsispindi jų pačių išduodamame išraše sunku paaiškinti. Bet Registrų centro specialistų teigimu, tai atskira posistemė ir duomenys automatiškai iš vienos sistemos į kitą nepersikelia.
Jei turite klausimų, prašome juos užduoti interaktyvaus konsultavimo paslaugos interneto svetainėje Konsultacijų centro portale arba skambinti tel. (8 5) 2688 262.

Pagal NVO informaciją

Joomla templates by a4joomla