Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

bca nominan

4.Girėnų_BC.jpg2021 metais, nors ir labai sunkiu pandeminiu laikotarpiu, Girėnų bendruomenės centre vyko įvairūs renginiai. Sporto aikštelėje ir prie bendruomenės namų organizavome sportinius renginius vaikams ir jaunimui. Tradiciniais renginiais tapę „Vaikų velykėlės“, „Laiminga šeima-laimingas aš“, mažasis triatlonas, moliūgų dekoravimo popietė, kalėdinių vainikėlių gamyba. Jau keletą metų organizuojame renginius saugaus eismo tema. Liepos mėnesį vyko stovykla „Mes-vienos saulės vaikai 2021“. Girėnuose vyksta edukaciniai užsiėmimai, į kuriuos mielai renkasi ir vaikai, ir jaunimas, ir suaugę. Šiemet vyko edukacinis renginys „Narstukai pagal močiutės receptą“, kur vaikučiai bandė išsikepti narstukų: patys bėrė produktus ir kočiojo, o skanumynus kepė Girėnų moterys. Populiarios tapo lėlės iš medžiagos skiautelių, vyko karpinių edukacija. Edukacijos vyksta ne tik Girėnuose, bet ir Šakių kultūros centre bei Zanavykų muziejuje. Taigi nesame vieniši, vieni iš kitų galime pasimokyti.
Audimo amatas - tai dar viena edukacija, į kurią susirenka vaikai iš mokyklų ir kiekvienas nori pabandyti šio senojo amato subtilybių. Mokomės austi juostas. Spalio pabaigoje vyko moliūgų dekoravimo popietė. Šiemet vyko ir pyragų diena, į kurią susirinko nemažas būrys kepėjų. Prieš Kalėdas Girėnų moterys rinkosi į kūrybines dirbtuvėles, kur gaminome Kalėdinius ir Naujametinius atvirukus ir žaisliukus ant eglutės bei Kalėdinius vainikėlius ir puokštes. Kalėdinėmis eglutėmis papuošėme aplinką, jomis sukūrėme kalėdinę nuotaiką prie Girėnų bendruomenės namų. Kalėdų senelis šiemet lankė bendruomenės narių vaikučius.
2021 metais Girėnų bendruomenės centro darbai neliko nepastebėti - šis aktyvus kolektyvas buvo nominuotas Šakių bendruomenių centrų asociacijos nominacija „2021 metų bendruomenė“.

Renginių organizatorė Irena Sakalauskienė

 

 

Joomla templates by a4joomla