Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

bca nominan

3.Griškabūdžio BC2021 metai Griškabūdžio bendruomenės centrui atnešė daug džiaugsmo. Per projektinę veiklą: buvo įgyvendinti du itin reikšmingi projektai. Jie sustiprino bendrystės ryšius tarp įvairaus amžiaus bendruomeniečių ir prisidėjo prie aplinkos gražinimo.
1.Projektas. Griškabūdžio bendruomenės centras kartu su partneriais Šaltmiros Gyvenimo mokykla ir Griškabūdžio gimnazija liepos 12-18 dienomis įgyvendino projektą „Sienų Meno Festivalis. DEGTUKAI“, kurio metu buvo užkalti plokšte išdaužyti pastato Rygiškių g. 1 langai, pastatas nudažytas viena spalva ir ant sienų nupiešta keletas iš anksto suderintų piešinių.
Papildomų veiklų metu projekto dalyviai prie pastato sienų padarė piešinių sienelę, piešė grafiti piešinius ant vidinių garažo sienų, taip pat piešiniais su palinkėjimais Griškabūdžio miestelio gyventojams ir svečiams, papuošė to pastato pirmojo aukšto langus. Projektas buvo skirtas 14-29 metų jaunimui, tačiau prie jų prisidėjo ir jaunesnių, ir vyresnių dalyvių.
2. Projektas. „Griškabūdžio miestelio kultūros savitumo išsaugojimas 2“. Projekto įgyvendinimo metu buvo išrinktos 44 lankytinos Griškabūdžio seniūnijos vietos. Viešąjį pirkimą laimėjusi įmonė sukūrė dvipusio informacinio stendo – žemėlapio maketą, kurį galutinai suderinus atspausdino ir sumontavo adresu: Šakių r. sav., Griškabūdžio mst., Antano Skelčio g. 3, prie Špitolės.
Vykdėme akciją „ŠPITOLĖS PIEŠINIŲ ATNAUJINIMAS“. Kartu su Griškabūdžio seniūnijos darbuotojais, bendruomenės centro nariais, Šaltmiros Gyvenimo Mokyklos sukviestais vaikais Griškabūdžio miestelio labui - atnaujinti piešiniai, kurie papuošė seną Špitolės pastatą ir uždengė jos išdaužytus langus.

Aplinkos tvarkymo akcijos metu buvo renkamos šiukšlės aplink tvenkinį. Taip pat tvarkėme vieno apleisto sklypo šiukšlyną, kuris ribojasi su ypač patrauklia Griškabūdžio miestelio erdve - tvenkiniu. O ant to tvenkinio ledo dvi savaites veikė čiuožykla ir kalniukas.
Prie vaikų žaidimo aikštelės pastatyti du suoliukai. Jaunimo užimtumui skatinti pastatytos aukštos supynės, kad saugios išliktų mažiesiems esančios supynėlės.
Prie tvenkinio buvo pakabinti 4 hamakai - jaunimo pasibuvimo vieta bei poilsio kampelis prie tvenkinio. Kultūros centras kartu su BC ir seniūnija organizavo tinklinio turnyrą, gatvės krepšinio turnyrą 3x3. Po turnyro buvo paliktas vienas krepšys jaunimui vakarais pasižaisti krepšinį.

Agnė Paškauskienė, Griškabūdžio BC pirmininkė

 

 

Joomla templates by a4joomla