Spausdinti
Kategorija: Bendruomenių naujienos
Peržiūros: 786

bca nominan

3.Žvirgždaičių bendruomenė2021-ieji Žvirgždaičių miestelio bendruomenei buvo atgimimo metai. Įregistruota 2009 m. lapkričio 13 d. gyvavo iki 2012 metų. Bendruomenės pirmininkei išsikrausčius iš miestelio ir bendruomenės veikla buvo sustabdyta. Šiais metais kovo mėn. pradėjus Žvirgždaičiuose darbuotis naujajai seniūnei Giedrei Snudaitienei bendruomenė buvo paraginta keltis iš sąstingio. Išsirinko pirmininkę - miestelio paštininkę Danguolę Pranckevičienę, kuri simboliškai pagal profesiją kaip pašto karvelis atlieka svarbią komunikacijos funkciją su tais bendruomenės nariais, kurie negali pasiekti informacijos internetinėje erdvėje.
Bendruomenėje yra 82 nariai iš Žvirgždaičių miestelio, Tupikų ir Vyžpinių kaimų. Jos veiklai vadovauja 6 valdybos nariai. Bendruomenė palaiko ryšius su Žvirgždaičių seniūnija, Žvirgždaičių biblioteka, Griškabūdžio kultūros centro kultūros renginių organizatore, Laimutės Stonkuvienės agroserviso įmone.
Miestelio bendruomenė aktyviai prisideda prie Žvirgždaičių seniūnijos kultūrinių renginių organizavimo. Nuo įkūrimo bendruomenė organizavo miestelio Vasaros šventes, sporto varžybas jaunimui, dalyvavo viešųjų erdvių tvarkymo akcijose „Darom“, prisidėjo prie valstybinių švenčių organizavimo. Kartu su biblioteka parengė teatralizuotą programą, pristatančią Žvirgždaičių krašto istoriją, iškilius jo žmones – Nepriklausomybės Akto signatarą vyskupą Justiną Staugaitį, pirmąją lakūnę ir parašiutininkę Lietuvoje Antaniną Liorentaitę ir jos brolį karo lakūną pulkininką leitenantą Joną Liorentą – Šakių viešosios bibliotekos organizuotame renginyje „Kaimynadienis“. Su kultūrinių renginių organizatore, seniūnija ir biblioteka bendruomenės aktyvas surengė Valstybės dienos minėjimą seniūnijos gyventojams, dalyvavo Šakių miesto šventėje „Aš myliu Šakius“ iškilmingoje šventės dalyvių eisenoje ir renginiuose. Bendruomenė, kaip partneris, prisidėjo organizuojant renginį „Dangaus platybių pakerėti“, skirtą Antaninos ir Jono Liorentų metams (2021) paminėti. Savo krašto istoriją Žvirgždaičių miestelio bendruomenė su Janukiškių bendruomenės centru išradingai pristatė Kudirkos Naumiestyje rajono bendruomenių šventėje „Bendrystė mus vienija“ (renginio metu vykusiose sporto varžybose iškovota pirmoji vieta).

Bendruomenės nariai aktyviai dalyvauja gražinant miestelį: švarina viešąsias erdves akcijoje „Darom“, tvarko lankytinus kapus, padeda prižiūrėti žymių kraštiečių sodybvietes. Bendruomenė gavo finansavimą pagal Nevyriausybinių organizacijų ir bendruomenės veiklos stiprinimo 2021 metų veiksmų plano įgyvendinimo 1.1.4 priemonę „Stiprinti bendruomeninę veiklą savivaldybėse“, ir iš skirtų Valstybės biudžeto lėšų buvo įrengti Žvirgždaičių vaikų žaidimų ir sporto aikštelėje dviračių stovas ir suoleliai.
Šiais metais bendruomeniečiai bibliotekoje rengė popietes, edukacinius užsiėmimus, kūrybines dirbtuves: „Vaistažolių galia“, „Šviesiau-jaukiau“ (žibintų gaminimas iš moliūgų), „Šiaudinių žaisliukų vėrimo paslaptys“, „Advento vainikas: tradicija, simbolika ir gamyba“. Seniūnijos salėje ir Švč. Jėzaus Širdies bažnyčioje organizavo koncertus (dalyvavo Barzdų laisvalaikio salės vokalinis ansamblis „Vaivorykštė“, Janukiškių moterų ansamblis „Šešupės vingis“). Savo veiklos sklaidą vykdė facebook paskyroje „Žvirgždaičių miestelio bendruomenė“.

Žvirgždaičių miestelio bendruomenės informacija